Mitt sätt att bevara sommarens njutningar

DEn vackra kinesiska Moyesirosen DEn vackra kinesiska Moyesirosen

När jag hade ett operativt jobb var jag van vid att sommaren började någonstans i början på juli. Under den senare delen av karriären avslutades "vårterminen" med Almedalsveckan. Har däremot inte riktigt accepterat att det fortfarande är så.  Trots att jag inte varit i Almedalen på åtminstone 2-3 år. Många tycker att jag ska vara glad åt att fortfarande vara efterfrågad - och det är jag också. Men under april - juni vill jag vara mycket på landet och njuta av hur växterna blommar en efter en. I år blev det också en märklig vår. Var i Los Angeles på medlemsmöte i WPO. När jag for var det kallt, när jag kom hem var det sommar. Blomningen passerade i rasande takt. Men tack vare min idoga forografering så sparar jag upplevelserna och förlänger njutningen. Att ta min kamera på promenad är en av mina favoritaktiviteter. Går runt i trädgården och kollar ljuset, blommorna, vattnet, väljer komposition, ställer in fokus och trycker på knappen. Sedan tar jag med mig resultatet till min dator, väljer bild, redigerar lite och lägger ut på Facebook och/eller Instagram. På så sätt känner jag att känslan är bevarad. Mitt sätt att komma ihåg är att uttala, formulera, fotografera och skriva. Ambitionen är att bevara något varje dag. Nu tar jag ett nytt tag för att uppfylla denna ambition.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln